”Semestern är över, jag låser för i år…”

Soundtrack: ”Min soldat” med Ulla Billquist.*

Var ledig på eftermiddagen idag och passade på att fara till Stugan. Det var den där absolut sista svängen för året, när det allra sista ska fixas innan vintern och jag viskar ett tyst ”hej då, Stugan, vi syns snart igen” när jag låser. Lite vemodigt, samtidigt som allt är så annorlunda nu när den första snön lyser upp och isen precis har lagt en genomskinlig hinna. Det är inte riktigt som jag är van.

Men det är ändå vackert.

Och det är min Stuga.


* Rätt melodi men fel text. Rätt text för inlägget ska vara Britt-Elise Olssons text om Per-Albin torpet. Den börjar så här:

Jag står här på min farstukvist med nyckeln i hand.
Det känns som ett svek, ja det gör så ibland.
Semestern är över, jag låser för i år,
övergivet torpet sen står.


(Det här inlägget har lästs 3376 gånger.)