Bokbloggsjerka 10-13 augusti

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.

Jag har väldigt svårt för böcker från den hylla som i biblioteket brukar gå under epitetet ”Eländeshyllan”, alltså biografier om barn och ungdomar som har farit illa (tänk ”Pojken som kallades Det”, så förstår du). För snart ett år sedan panikläste jag Carolin Engvalls ”14 år till salu” och var konstant illamående hela tiden. Jag orkar bara inte med att tanken på att det kan finnas människor runt omkring mig (han på Konsum? hon vid macken?) som faktiskt kan göra så mot ett barn. MAN FÅR INTE!!

*andas i en papperspåse*

Därför vet jag att jag inte kommer att läsa Engvalls nästa bok, ”Skamfläck”. Jag orkar bara inte. Förlåt. Av samma anledning kommer jag aldrig att läsa ”Jag väljer livet” av Sabine Dardenne, en bok som flutit upp till medvetandet den senaste tiden efter nyhetsrapporteringen om att Michelle Martin blivit villkorligt frigiven.

Om jag ska släppa det allvarliga och gå mer på nöjesläsning så vet jag att jag inte kommer att läsa någon fler bok om Patrik och Erika, eftersom jag inte tycker om någon av dem och kan komma på ungefär en miljon andra människor som jag hellre delar min lästid med.

(Det här inlägget har lästs 3773 gånger.)