Bokbloggsjerka 17-20 augusti

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande. 

Jag skrev ett inlägg om det där med att anteckna i böcker redan när Nilma ställde den första frågan. Det är sällan jag antecknar i böcker, i skönlitteratur händer det nästan aldrig om det inte är en bok som ska diskuteras eller analyseras lite extra. Jag har egentligen ingen aversion mot antecknandet, snarare tvärtom. Jag gillar att låna och läsa böcker som tidigare läsare har antecknat i.

Däremot kan jag ofta vika hundöron för att markera sidor i boken som jag vill kunna hitta åt senare när jag ska skriva om den. Det kan vara ett exempel på en naturbeskrivning, hur talspråket i texten ser ut eller, ibland, ett exempel på hur dåligt skriven boken är.

Men i det stora hela är jag väldigt ostrukturerad när jag ska skriva recensioner. Det är sällan jag har den kommande recensionen i bakhuvudet när jag läser, utan då får läsupplevelsen stå i fokus. Det innebär att när jag faktiskt ska sätta mig och skriva har jag ingen klar blid av vad slutresultatet kommer bli. Jag brukar mest bara sätta mig med datorn och boken, bläddra lite och börja skriva något om handlingen. Därifrån brukar jag komma på saker som jag tänkte på under läsningen, känslor eller minnen som dykt upp.

Ibland skulle jag vilja vara lite mera strukturerad, jag inbillar mig att det skulle kännas lite mera seriöst då. 😉

(Det här inlägget har lästs 3581 gånger.)