Bokbloggsjerka 21 – 24 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt, etc. den här veckan.

Ah. Jag tillbringade fredagens arbetstimmar på stadsbiblioteket, och jag kan inte annat än önska att alla kunde känna den där känslan av upptäckarlust och glädje när man tassar runt bland hyllorna, hittar en bok här och en bok där, plockar med sig en tredje och ställer tillbaka en fjärde!

Just fyra var antalet böcker som fick följa med mig hem i fredags: ”Vargbröder” för att den är grunden till ett gemensamt projekt mellan stadsbiblioteket och museet här i Ö-vik. Jag har läst den, men det är säkert sex, sju år sedan, och jag känner att jag vill uppdatera mina kunskaper lite. ”Adjö, herr Muffin” till fyraochetthalvtåriga K, i vars familj det finns en hund som börjar bli lite gammal och skruttig. För att väga upp det lite deppiga plockade jag också med mig ”Hoppa Hasse”, mest för att jag verkligen älskar bilderna i de böckerna. När jag plockade upp dem ur bokkassen senare på dagen visade det sig att jag redan har introducerat den serien och att mamma A gått på mitt gillande och köpt en annan bok på rean i våras. Slutligen norpade jag med mig ”Varma kroppar”, för att jag tror att det är en zombiebok jag kommer gilla och för att den stod så väldans snyggt skyltad…

(Det här inlägget har lästs 3721 gånger.)