Läser på om hundar…

"Hundens kroppsspråk" av Trevor Warner”Hundens kroppsspråk – 100 olika signaler” av Trevor Warner från ICA bokförlag: Lättsam och enkel, med en tydlig situation på varje uppslag. Kanske inget för den som vill ha svar på de där stora frågorna, men en hel del nyttigheter.

"Från valp till vuxen hund" av Åsa Ahlbom”Från valp till vuxen hund” av Åsa Ahlbom är inte lika tilltalande upplagd, med svartvita teckningar istället för fina bilder på härliga hundar, men texten är istället en riktig pärla! I den här tror jag att man kan hitta allt man vill veta om valpar, unghundar och deras olika faser. Like it a lot! Tyvärr finns den inte längre att få tag på, men jag ska kolla lite närmare på en annan titel av Ahlbom som är väldigt ny och därför fortfarande går att köpa: ”Stora boken om att skaffa & leva med hund”.

"Varför gör hunden så" av Gwen Bailey”Varför gör hunden så?” av Gwen Bailey är lite som ”Hundens kroppspråk” – fin, lättsam och beskriver det mesta, men på ett väldigt översiktligt sätt. Fin bok att bläddra i men ingenting att luta sig mot när det blåser, om jag säger så.

"Från valp till unghund" av Nina Roegner”Från valp till unghund” av Nina Roegner är en riktigt faktaspäckad bok, med allt från konkreta exempel till påhittade scenarion för att illustrera alla möjliga (och jag menar verkligen alla) situationer som kan uppstå. Fantastisk faktabok, men kanske lite väl tung att ta sig genom, eftersom det är mycket text och jag har lite svårt att skumma mig fram i massorna.

"Lyckliga lydiga hundar" av Anders Hallgren”Lyckliga lydiga hundar” av Anders Hallgren är också en faktaspäckad bok, men med tydliga rubriker och korta stycken blir den så mycket mera lättanvänd. Här finns allt från min roll som lärare och ledare till olika träningsmetoder, vardagslydnad och aktivering. Jag gillar också referenslistan som finns längst bak i boken, och det här är en bok som jag tror jag kommer återkomma till fler gånger.

"Lyckas med hunden" av Mette Klavenes”Lyckas med hunden” av Mette Klavenes har några år på nacken, men det är ändå en riktigt bra bok. Det är lite mycket text, men språket och framställningen gör att det fungerar hur bra som helst, oavsett om jag bara skummar texten eller fastnar i ett stycke och läser mera noggrant. Lite synd att den inte finns att köpa längre, det här är en bok som jag gärna hade haft i min bokhylla.

(Det här inlägget har lästs 4290 gånger.)