Tisdagstrion – på resande fot

Tisdag och dags för trio! Helena på Ugglan & boken ger oss varje tisdag ett ämne att tolka på valfritt sätt, och idag är ämnet alltså ”på resande fot”.

Min första tanke var tre böcker där personerna gör någon form av resa. Jag misstänker också att flera kommer tolka det så, men min nästa tanke var att tolka det som böcker jag kommer ha med mig på min nästa resa. I december kommer jag göra en av mina drömresor, och jag vet redan att läsplattan kommer göra mig sällskap på färden. Det gäller alltså att ladda den med titlar så jag klarar mig en stund. En utmaning som heter duga för en abibliofobiker!

Jag vet att jag kommer vilja ha något lite lättsamt, som riktigt blandvändarvänliga deckare eller feelgood. Jag vet också att jag kommer vilja ha något aktuellt, kanske några av de Augustnominerade? Ett par ungdomsböcker, kanske någon fantasy och så ett par klassiker. Men vad?

Det här är lite av vad jag tänkt mig so far:

Har läst Woolfs Mot fyren, men Mrs Dalloway är outforskad för mig. Ålevangeliet var jag nyfiken på redan innan nomineringen (det var väl årets lågoddsare, minst sagt) och Moxie hittade jag härom veckan under Smakebit på søndag, hos Flukten fra virkeligheten.

Nu när jag skuttat runt på andras tisdagstrio har det ramlat in en hel del tips, men jag tar gladeligen emot fler!

(Det här inlägget har lästs 1731 gånger.)