Tisdagstrion – Vilda djur

Tisdag och dags för trio! Helena på Ugglan & boken ger oss varje tisdag ett ämne att tolka på valfritt sätt, och idag är det alltså Vilda djur eftersom det är vargens dag idag den 4 februari.

Vilda djur, alltså… Först gick tanken till våra svenska vilda djur och vad jag kunde tänkas ha i faktabokhyllan. Älg. Fåglar. Typ. Lämnade alltså det spåret och skuttade vidare till den andra bokhyllan. Hm. Kerstin Ekmans Vargskinnet borde ju funka? Och Maria Küchens Harhjärta? Fast harar är ju oftast inte så vilda. Särskilt inte om de har ett snabbtsnabbtsnabbtsnabbt pickande hjärta.

Nä, jag bytte spår igen och landade i de här tre:

”Odinsbarn” är den första delen i Siri Pettersens trilogi Korpringarna. Korpar är vilda djur, serru. (Har icket läst. Ännu.)

I de Sju konungarikena finns det en hel del vilda djur. Jättevargen är en av mina favoriter, men Dahlia (min hund) är av en annan uppfattning.

Eftersom jag hittat två fantasyböcker kände jag att jag ville gå vidare på det spåret. Valde länge och väl, men fastnade till slut för ”Glastronen”. (Jag skämtar, den var en av de första jag tänkte på. Så klart.) Snöleoparder, havsormar, örnar… Här finns verkligen allt – fågel, fisk och mittemellan.

(Det här inlägget har lästs 2716 gånger.)