Helgfrågan v 16 – Ressugen?

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Har du blivit sugen på att resa till ett ställe på grund av du läst en bok som utspelar sig där? I så fall vart?”

Det var ett tag sen jag var med i helgfrågan, men den här kändes snabb och enkel att svara på:

Ja!

Det händer mig rätt ofta, men tyvärr är det inte helt enkla resor att företa sig. Jag minns första gången jag fick den känslan av en bok. Jag var strax över 10 år, gick på mellanstadiet och hade hittat en fantastisk bok i skolbiblioteket. Jag smög med mig den överallt och läste om den säkert fem, sex gånger innan det var dags att lämna tillbaka den. Jag har läst om den fler gånger efter det, och varje gång får jag den där längtan bort, bort, bort till Fantásien. Misstänker dock att jag aldrig kommer dit. Erilea är ett annat ställe jag gärna skulle besöka, men det är nog lika svårt att komma sig dit.

Mia ställer också en bonusfråga: ”Vad ser ni framemot?”

Oj. Mycket just nu. Att packa ryggsäcken med lunch, ta med hunden och dra till skogs på utflykt i helgen. Att snart, snart, snaaaart kunna börja odla i växthuset igen. Att arbetsgruppen ska träffas på tisdag för gemensam arbetsdag vid ett av våra kulturområden. Jag ser också fram emot när allt det här är över, när jag får åka hem till mina föräldrar och krama om dem igen och när jag åter får träffa särbon och bonusbarnen. Facetime i all ära, det är ju inte samma <3

(Det här inlägget har lästs 3538 gånger.)