Alice, vatten och islam

Gjorde en snabbrepa på Arkenbiblioteket igår. Det blir bara alltför sällan jag går dit nu, jag går hellre en prom när jag går från jobbet än strosar runt och tittar på böcker på andra bibliotek än ”mitt”…

Men nu var det dags! Jag hade en liten lista, och hittade snabbt åt ”Källor i Sverige” och ”Blogg med Blogger”. (Den senare är på väg tillbaka till biblioteket idag.) ”Källor i Sverige” är däremot fascinerande läsning. Jag har som ett sorts grundintresse för (små) vatten och natur, även om jag inte är så förtjust i stora hav. Min c-uppsats i historia skrev jag om Ragunda Brunn, en liten brunnsanläggning som fanns i Hammarstrand i början av 1900-talet. Eftersom man läser en hel del annat när man skriver en uppsats hann jag läsa mycket om brunnsliv och om synen på vattnet. Och den här boken, som är utgiven av Källakademin, gillar jag skarpt!

Det stod två andra saker på min lista också, dels ”Vems islam” som jag hittade på bloggen Nittonde stolen. Boken är skriven av Mohammad Fazlhashemi som är docent i idéhistoria vid Umeå universitet. Boken innehåller en historisk genomgång av islams framväxt och de olika tolkningsskolor som finns inom religionen, men det ska ändå inte vara någon försvarsskrift han har skrivit. Intressant. Återkommer med mer tankar när jag börjat läsa.

Den fjärde och sista boken på min lista var ”The best of Alice Cooper for guitar tab”, ett musiktryck gjort för gitarr, men med noter och ackord så det går att hitta åt på pianot. Mr. Cooper kommer ju till Örnsköldsvik i sommar! Alice Cooper, i Ö-vik, i Arenan, tillsammans med Thin Lizzy (!) och April Divine! Hur bra blir inte det!!!

(Det här inlägget har lästs 3654 gånger.)