Apropå Googles logga

Jag är en sån där som gillar matte. Jag har aldrig haft bekymmer med ekvationer, aldrig stört mig på hopblandningen av bokstäver och siffror och jag kunde under gymnasietiden till och med bläddra runt i formelsamlingen och mysa lite.

Det enda jag inte riktigt har gillat är derivator. Men det var inte det jag skulle skriva om. Istället tänkte jag komma med ett boktips som passar alla som läst och inte svurit sig genom b-matten på gymnasiet. De som gillar en spännande berättelse som går långt tillbaka i tiden.

En bok som passar oss som inte kan släppa ett uttalande, skrivet i en tunn, tunn marginal, som gäckat vetenskapsmän i århundranden innan gåtan slutligen löstes 1995:

”Jag har ett i sanning underbart bevis för detta påstående,
men marginalen är alltför trång för att rymma detsamma.”

Tror du mig inte? Läs mer om boken här. Och låna den på biblioteket, vett’ja!

(Det här inlägget har lästs 3401 gånger.)