Böcker att älska

Det finns böcker jag tycker om. Det finns böcker jag inte alls tycker om. Och så finns de där böckerna som jag bara älskar! En serie sådana böcker har jag tidigare skrivit om, flera gånger, andra har jag läst och älskat innan jag började blogga.

Men idag måste jag dela med mig av en av mina nya kärlekar. ”Vem…?”-böckerna, kallar jag dem för. Det är Stina Wirsén som skrivit och illustrerat en hel radda med underbara, fantastiska, helt otroliga barnböcker som alla heter något som börjar på ”Vem…”.

Där finns t.ex.

Min första kärlek var ”Vem är söt?” som börjar med meningarna ”Här är en katt. Som är ful.” Sedan går historien vidare om att kompisarna säger gult är fult osv, allt fler blir inblandade och till slut är alla ledsna och ovänner innan en glad kanin kommer med ett helt gäng chokladbollar och alla blir glada och kompisar igen. Underbart!

Nästa kärlek var ”Vems mormor?” som jag ville köpa till Klara (guddotter) på födelsedagen, men jag fick inte tag i den då. (Det blev i stället ”Det var det fräckaste” om den lilla mullvaden som får en bajskorv i huvudet och vill ha tag i syndabocken.) Det skönaste i ”Vems mormor?” är när den oönskade kusinen äter massor med deg och blir ledsen och kräks. Jättemycket!

Och den senaste kärleken är ”Vem bestämmer?” som tar upp allt från att inte vilja gå och lägga sig till vad man ska vs vill äta till frukost. Och så är det ju det där med vem som bestämmer hur bråttom det är på morgonen…

Underbara berättelser, med otroliga bilder. Jag blir så himla kär!!!!

(Det här inlägget har lästs 4556 gånger.)