Bokalfabet 2.0 – Å

Snart slut på bokalfabetet och vi har kommit fram till Å.

Återvinning är något jag surrar mig blå om för det mesta. Dock för alltför döva öron, kan jag ofta tycka. Well, well, en av de mer lättillgängliga titlarna i ämnet med massor av tips där det absolut finns något för alla är ”100 sätt att leva klimatsmart / 100 sätt att leva ekologiskt”. Mest miljövänligt är såklart att låna boken på biblioteket…

Ångest vet jag inte om jag läst något om, faktiskt, så jag lämnar WO på den.

För några år sedan lyssnade jag mig genom  ”Stundande natten” där fyra män tillsammans och ändå var för sig i en och samma sjukhussal ligger för att möta döden. Jag minns tyvärr inte så mycket av den, men visst var det väl så att någon av de fyra männen faktiskt var döende av ålderdom?

När eleverna börjar årskurs ett på gymnasiet där jag jobbar får de alla komma till biblioteket för att få en introduktion, lite boktips och ett lånekort. En av alla de titlar jag brukar tipsa om då är ”Avhopparen”, en lättläst liten bok som brukar fungera riktigt bra för de där killarna som inte så gärna läser, eller kanske aldrig ens har läst en enda bok. Och nästan alla som läst den brukar frivilligt hoppa vidare till tvåan i serien sen.

Åskådare är man på teatern, och det är också som åskådare huvudpersonen i ”Sömngångerskan”, Phoebe, första gången kommer i kontakt med den där mannen som på något underligt vis alltid har funnits i bakgrunden av hennes liv…

Å så en fiktiv karaktär med för- eller efternamn på Å – Åskar…? Eller, vänta. Åke? Åke! Det måste ju finnas någon i någon bok någonstans som heter Åke! *funderar* Visst finns det någon barnboksfigur…? *funderar fortfarande*

Å är Lindas systers bokstav och därför handlar sista frågan om systrar. Och här får jag på frågan vilken litterär syster som jag minns bäst än en gång svara Ylva-Li.

(Det här inlägget har lästs 3458 gånger.)