Bokalfabet 2.0 – K

Hupp! Känns som om jag nyss hoppade på enligt Os Bokalfabet 2.0 och så är det redan dags för nästa! Rock on, ba’! 🙂

Katt – jag borde väl svara Dewey, så bibliotekarie jag är, men nej! Istället säger jag Pelle, det är en kattkille helt i min smak. ”Rolig”, sa Bill. ”Helfestlig”, sa Bull.

Krig – Oh! John Jakes ”Nord & Syd”!! Var så heljlöst förälskad i Orry Main, och plöjde både ettan och tvåan på nolltid. Men sen växte vi ifrån varandra, jag och Patrick Orry…

Konstnär – läste ”Till sängs med Frida” för ett par år sedan och började nästan stalka henne, trots att hon är borta sedan länge. Läste mer om henne och kunde sitta i timmar och titta på olika tavlor, se symboliken, motiven, smärtan. Jag älskade hennes tavlor innan, nu vill jag äga en.

Krävande”Brott och straff”. Say no more…

Kalabalik – ”Tjuvnyp och skamgrepp” av Tom Sharpe. Helt rätt när jag läste den för drygt 15 år sedan, jag minns att jag skrattade högt under en gropig flygning till Grekland och sen att jag låg under ett parasoll med ömmande magmuskler!

Den karaktär jag fastnar för i det här inlägget är naturligtvis Herr K. Jag läste hans berättelse under Komvux-tiden och minns hur jag verkligen fick jobba mig genom den bara för att upptäcka… slutet? Men vi lärde känna varandra, Herr K och jag. Och han curlade verkligen för Gregor som jag umgicks med ett år senare. Fast då på tyska.

Och sedan är det det här med kärlek till författare. Vissa författare finns alltid med mig – Stephen King, Majgull Axelsson, och, så klart, na’ Astrid. Men just nu i livet är det Lionel som får all min kärlek.

(Det här inlägget har lästs 3413 gånger.)