Bokalfabet 2.0 – S

Vi är inne på den senare delen av Bokalfabet 2.0, så vi kör väl då:

Snäll är det absolut minsta man kan säga om Nalle Puh, denna lilla björn med den ännu mindre hjärnan. Men så snäll han är! Om alla vore lika snälla som honom skulle det verkligen inte finnas någon ondska i världen! Däremot ska jag erkänna att trots att ”Winnie the Pooh” redan fanns inlagd på iPhonen när den levererades har jag inte läst den. H-hrm.

Sabba en hel dag kan fel uppläsare av en ljudbok göra. Men en som alltid gör lyssnandet till en njutning är Torsten Wahlund. ”Hjärtats mörker” av Jonas Moström som jag precis har avslutat har varit en sann glädje från början till slut! (I början var jag så extatiska att jag närapå skickade fan-mail till Torsten.) 🙄

Stilig är Rikard Wolff. And that’s all I have to say about that. (Jo, jag såg ”Forrest Gump” i helgen.)

Att älska är att våga göra sig sårbar, att öppna sitt hjärta och visa sitt innersta för en annan människa. En bok som jag faktiskt aldrig ens har övervägt att läsa, men som står på den stora ”borde-listan” för bibliotekarier är ”Stolthet och fördom”, som jag inbillar mig handlar en hel del om kärlek. Kanske borde snart…?

En sandlåda av det stooora måttet är Sahara, och en bok som jag verkligen tror att jag skulle gilla är Lasse Bergs ”Gryning över Kalahari”, som handlar om hur människan blev människa. Aaahh, populärvetenskapliga böcker på biblioteksavdelning U (Naturvetenskap) – sånt kan få mig att dregla!

En bokkaraktär med för- och/eller efternamn på S får bli professor Snape från Harry Potter-böckerna. Han är lite jobbig, den där Snape, det känns som om han aldrig riktigt kan bestämma sig för om han ska vara på vår Harrys sida eller den andra. Nåja, han gör ju sitt val han också, men det är en hel del jobbigt velande i vissa böcker!

Och eftersom O tydligen tänker en hel del på semester just nu vill hon att vi berättar om en bok som handlar om just detta. Semester? Vem skrivet böcker om folk på semester? Eller jo, den där ”Ett rum med utsikt” av Forster handlar ju om ett par kvinns som är i Florens på semester! Ha. Jag klara’t! 😀

(Det här inlägget har lästs 4844 gånger.)