Bokbloggsjerka 6 – 9 april

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng då på i Bokbloggsjerkan!

Varje helg skickar Annika ut en fråga, vi besvarar den och sen skuttar vi runt bland alla bokbloggar och läser vad andra tycker eller tänker om veckans ämne. Det här är påskens fundering:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?

Ah, en ständig källa till duiskussion när bibliobabsen träffas hemma hos varandra! Jag har delat upp mina böcker i fack och skön, och en egen hylla för biografierna. Fackböckerna är hyfsat indelade efter SAB-systemet, skönlitteraturen står naturligtvis efter författarens efternamn. Inom skönlitteraturen har jag brutit ut Stephen King, ungdomsböckerna och pocket som fått varsin egen hylla. Det enda som inte står i bokstavsordning är pocketböckerna, som jag på försök har ställt i färgordning. (Jag försöker övertyga makenO om att bokhyllorna skulle göra sig så himla bra i vardagsrummet, men eftersom han är inte så lite kinkig vad gäller form och färg, får jag försöka visa upp mina böcker från deras – rent estetiskt sett – bästa sida.)

Hur gör du?

(Det här inlägget har lästs 2961 gånger.)