Börjar varva upp

I fredags var det den sista semesterdagen för i sommar. Och jag känner att jag börjar varva upp lite smått redan nu. Egentligen BORDE jag väl passa på att njuta av de sista lediga dagarna, men nä. Jag ser helt enkelt fram emot att börja jobba så mycket att jag inte riktigt kan hålla tankarna borta. Lite konstigt är det, speciellt som jag aldrig har problem med att lämna arbetet kvar på kontoret när jag går hem i vanliga fall.

Men jag har så många idéer!! Det är så mycket jag vill göra, dela, medverka i och insprirera till!! Lyssna bara på det här:

Första måndagen kommer alla nya ettor. Och de flesta kommer förbi biblioteket med sin lärare. Äntligen!!!

Första tisdagen kommer alla våra ”gamla” elever, och jag vet att en del av dem kommer titta in till mig och Kollegan redan då. ÄNTLIGEN!!!! ♥

Snart dags för introduktioner för ettorna. Med bokprat. Och i år ska jag banne mig knycka åt mig en bärbar dator och projektorn och vägra lämna tillbaka den innan jag är klar. =)

Sa jag bokprat? Att få tala om de absolut bästa böckerna som går att uppbringa inom bibliotekets värld och försöka ge en rättvis bild av vad handlingen har att ge, jag gillar det! Det är kanske teaterapan som tittar fram, men att berätta om en bok som får mig att nästan börja gråta varje gång, det är något speciellt. För att inte tala om alla spännande spökisböcker som finns för mellanstadiet…

Informationssökning. Har redan tänkt ut två utvalda lärare som ska få ynnesten att samarbeta med mig å det snaraste under hösten. Hoppas de känner sig lite utvalda också… =)

PoesÖ-projektet som är inplanerat att starta upp redan under andra terminsveckan. Två lektioner med en Själevadskollega i åk 9 på Sörlidenskolan. (Här är det lite ångest inblandat också.)

Författaren Åsa Anderberg Strollo som ska komma på besök veckan före höstlovet, hon som skrivit den rent fantastiska ”Bryta om”.

Poeten Tom Malmquist som kommer för att träffa så många gymnasieelever som bara är möjligt under en fredagseftermiddag, och en liten skrivarstuga ska han ha också!

Sagostunder! Har faktiskt allvarliga planer på att damma av Elsa Beskovs ”Hattstugan” under hösten, mina tidigare klassiker har ju gått hem…


Det här kommer bli så kul!!!!!!!!!!

(Just nu förtränger jag det fruktansvärt tråkiga faktum att min Kollega kommer att försvinna på halvtid. Jag hoppas i alla fall att det dröjer innan allt är klart med det.)

(Det här inlägget har lästs 3403 gånger.)