Day 03 – Your favourite series

Sakta men säkert, 30-dagars listan rör på sig. 🙂

Jag gillar böcker i serie. Jag gillar att lära känna personerna i bok ett och sedan låta vår relation utvecklas i de kommande böckerna. Att få plöja bok efter bok och veta att vi har många timmar tillsammans kvar, jag och de här personerna. Några av de serierna är ”Sagan om Belgarion”, ”Sagan om Ringen” och Håkan Nessers böcker om Van Veeteren. Bra serier, skön långläsning.

En del serier gillar jag till och med så mycket att jag inte läser klart dem med en gång. Sparar jag på de kommande böckerna vet jag ju att jag har riktigt skön läsning framför mig, liksom. (Jeezez vad svenska-Karin skulle spänna ögonen i mig om hon visste hur ofta jag slänger in ett ”liksom” i slutet av meningarna!! :D)

Ett par sådana är Stephenie Meyers ”Twilight”-serie (har inte läst fyran än!), Suzanne Collins ”Hungerspelen” (har bara läst första) och Arne Dahls böcker om A-gruppen (har de sista två kvar).

Både Belagrion och Ringen fångade mig totalt när jag läste dem, det var koma big time! Och Arne Dahl kan fortfarande försätta mig i ett stadium av total fokus.

Men den absoluta favoriten måste nog ändå vara ”Twilight”-serien. Jag fick tvinga mig själv att lägga bort böckerna när jag skulle sova, filmerna fullständigt äger mig, och jag kan faktiskt inte låta bli att önska mig en egen varulv…

Ja. Twilight får gå som min favvoserie.

(Det här inlägget har lästs 3604 gånger.)