Day 22 – Favourite book you own

Hoppsan! Bloggningen ligger inte högst på prioriteringslistan under sommaren, och jag hade nästan glömt bort den här 30-dagars listan! 😳

Men OK, idag är det grått och regnar, så… då kör vi igen! 🙂

Favoritbok som jag äger? Massor!! Jag har nämligen den lilla egenheten att jag lånar nästan alla böcker jag vill läsa. När jag sen börjar läsa och inser att ”herregud vad det här är BRA!!!” lägger jag raskt en beställning på Adlibris (om det inte är akut och jag springer in på Akademibokhandeln), lämnar tillbaka den lånade boken och fortsätter läsningen i min egen bok istället.

I bästa fall.

Alltför ofta blir det istället så att jag börjar på något annat innan boken hinner dimpa ner i brevlådan, och när den då väl kommer vill jag liksom vänta på rätt tillfälle. Vilket ibland aldrig kommer. Så min bokhylla är full med favoritböcker som jag aldrig läst klart, fastän jag vet att jag fullständigt kommer att älska dem.

”En halv gul sol” av  Chimamanda Ngozi Adichie är den sådan. Jag lånade den, började läsa den, älskade den, lämnade tillbaka den och beställde ett eget ex. Som nu står i bokhyllan och bara väntar på det där perfekta tillfället. Och jag vet att det är en av mina favoritböcker. Fast jag inte är mer än halvvägs.

(Det här inlägget har lästs 3481 gånger.)