Det är väder den här veckan

Onekligen. Måndag regnade det. Tisdag var grå men hyfsad. Onsdag hade vi ett par minusgrader, sol och vackert väder. Torsdag 15 minusgrader. Fredag 20. Och idag var det bara 4 minusgrader. Kul! Glatt på med fleecejackan och ut. Dumt. Det kommer kulingvindar från havet, och det blir ganska kallt utan vindjacka… Tur att jag inte skulle så långt. Och att det finns varmt, varmt vatten att duscha i sen. Men jag tror jag håller mig inne resten av dagen. Flaggan på Team Sportia-huset fladdar för fullt och molnen drar förbi i raketfart. Men sitter jag bara här tillräckligt länge så hinner hockey börja, och sen är det mörkt… Det är bra att kunna lura sig själv ibland!

(Fast jag har ju inte bara varit inne och slöat. Promenaden gick till Energihuset där jag körde ett pass i gymet. Har börjat med det nu efter jul, och det går riktigt bra. Dessutom har jag ju P som lite av en personlig tränare, för om det är något han kan, så är det ju det där med träning!)


Bokpratandet igår gick väl sådär. Lyckades inte ens snacka ut "Fläcken", trots att jag verkligen älskar den boken. Däremot försvann alla "Trollets hjärta" i ett nafs! Den som jag trodde skulle bli svår. Ungar…

En bidragande orsak till att det inte gick så bra kan ju vara att jag var liiite spänd inför mötet med ledningsgruppen. Det var dock helt obefogat. Jag och Katarina, kollegan på det andra gymnasiebiblioteket, gick dit tillsammans och när vi talade kändes det som om det var inövat. Vi följdes åt, byttes av och talade verkligen gemensamt för vikten av ArtikelSök. När vi efter knappa fem minuter var klara kom vi så till pengafrågan. En av våra rektorer, konstaterade lugnt: "17000 för 2000 elever? Det är ju peanuts! Lägg 2000 på varje skolledare så är det löst." Varpå en av skolledarna på Nolaskolan, hon som ansvarar för samhällsutbildningen där, svarade: "Lägg 10000 på mig. Hjälper det er då?" Katarina och jag hade talat innan om att om vi kunde få 10000 kr av programmen skulle vi utan problem klara upp det. Och så blev det. På mindre än fem minuter! Underbart!

(Det här inlägget har lästs 3460 gånger.)