E-boksläsning – inlägg femtitolv

Soundtrack: ”Mama I’m coming home” med Ozzy Osbourne.

Sitter och förbereder inför helgens snabbvisit i Jämtland. Det är dags för den årliga kusinträffen, i år hos moster i Lit, och det känns alltid lika kul! Det är ett lite heligt tillfälle som jag absolut inte vill missa. Synd bara att det är på Ps födelsedag i år, men kusinerna (och mostrar och morbröder) går före!

Lite av förberedelserna är förutom packandet att ladda grejor. Fånen, så klart (så jag kan lyssna på musik på bussen), mp3-spelaren (där jag lägger ljudböcker – jag vet inte riktigt varför jag delar upp det så?), datorn (är så löjligt stolt och vill visa mams och paps :blush: ) och så läsplattan. (Och, jodå, jag har laddat ner Bluefire och kan läsa låne-e-böcker i mobilen, men skärmen är lite liten för längre lässtunder.) Känns som om jag tjatar om det här med e-böcker, men jag gillar det verkligen. Det är enkelt att ta med sig även stora tjocka böcker, även om den som jag helst läser hemma just nu naturligtvis inte finns som e-bok. Fisigt.

Det är egentligen det enda bekymret. Att det kommer så få e-böcker. Sen kan det kännas lite halvbökigt att låna böckerna på e-boksbiblioteket också, men det har jag bara tagit för vad det är. Därför blir det nästan lite löjligt när jag läser det senaste inläggetE-bläcket och får det självklara skrivet på näsan. Den eleven förslår en annan lösning: ett gratiskonto som man fixar på biblioteket och som man loggar in på, som t.ex. FB, istället för att man måste ha lånekortet i handen för att skriva av siffrorna i streckkoden.

Och jag vet att det är hutlöst dyrt för biblioteken med e-böckerna, men jag gillar dem ändå!

Och jag är glad att jag verkligen tänkte till ordentligt när jag gick runt och spanade efter en dator, och bland annat värdesatte flera usb-uttag, det verkar behövas 😉

(Det här inlägget har lästs 3408 gånger.)