E-boksutmaningen – check!

I maj hoppade jag på bibliotekarien läsers e-boksutmaning. Jag såg det som en chans att sparka igång den där e-boksläsningen som verkligen går upp och ner med lååånda downperioder. Eftersom jag verkligen ville lyckas med den här utmaningen anmälde mig som medelmåtta, vilket innebär att jag skulle läsa fem e-böcker till sista december.

Och nu är jag klar!

Grejen är ju den att jag verkligen gillar plattan, jag tycker att den är enkel att ha med och den är lättsam att läsa på. Den är lite som en pocket, ryms så bra i väskan och att den rymmer tokmånga böcker gör ju inte saken sämre.

Det som talar emot plattans förtjänster, och som faktiskt gör att jag inte läser så mycket på den som jag skulle kunna är utbudet. Jag tycker det är trist att inte allt ges ut som e-böcker, och att man ofta måste vänta lite på e-böckerna jämfört med den vanliga utgivningen. Ånnu tråkigare är att allt som ges ut inte finns att låna utan jag blir tvungen att köpa. Och nej, det gör jag inte. Jag betalar inte en dryg hundring för en e-bok, jag köper ju knappt fysiska böcker och ännu minde då en e-bok som inte ens ger mig tillfredsställelsen att få smeka ryggen på den när jag ser den i bokhyllan. Och att inte fler ungdomsböcker ges ut tycker jag är riktigt, riktigt synd.

Läsningen gillar jag – låneutbudet dissar jag.

De böcker jag har läst och som alltså får representera mitt deltagande i e-boksutmaningen är:

(Nu är ju inte året slut än, och kanske, kanske, jag hinner upp till entusiastnivån? Det är ju bara tre böcker till, och jag ska snart sitta på tåget ett par dagar…)

(Det här inlägget har lästs 3326 gånger.)