E-tjänster och webb 2.0

Jag har deklarerat för länge sedan. Både för mig och P, och via internet båda gångerna. Tycker att det är himla enkelt och smidigt, så det har varit vår melodi i alla fall de senaste två åren. Tydligen är jag inte ensam om att tycka att det fungerar bra, drygt 3,4 miljoner svenskar har deklarerat elektroniskt i år. Heja Sverige! Snart kanske vi slipper ha de där fula, gula papperen som dimper ner i brevlådan. Med en informationsblankett i varje kuvert, även om det råkar finnas fler än en i hushållet som deklarerar.

Jag tycker att det är bra att använda elektroniken så mycket det går. Jag har tidigare önskat mig en Mediejukebox till Örnsköldsvik, och jag har skött mina bankärenden på internet sedan … 1997. En undersökning visar att det vi mest använder internet till är e-post och informationssökning. Absolut inte så förvånande, men det borde väl gå att göra så mycket mer? Själv gillar jag att kolla runt i olika onlinebutiker, även om det hela ofta slutar med att jag ändå går in på affären i stan som säljer samma grejor och köper det hela där. Det är liksom bara principen att kunna kolla på vad jag vill, när jag vill. Men jag måste erkänna att jag har varit lite dålig på att hänga på 2.0-trenden. Jag är anmäld på Facebook, men inte där särskilt ofta. Jag har börjat lägga upp böcker på Librarything.com, men kommit av mig. Jag kollar gärna på klipp på Youtube.com som skickas till mig via länkar, men jag skulle aldrig komma på tanken att leta upp saker och ting själv. Är det helt enkelt så att jag inte riktigt har förstått vad det hela går ut på? Kanske ska kolla på det…


And now to something completely different: Familjen Simpsons har utsetts till det roligastesom någonsin visats i TV. Och jag är inte sen att hålla med!

Bart Simpson

(Det här inlägget har lästs 3478 gånger.)