Helgfrågan v 34: Vilken är din bästa bokTV-serie?

Det är Mias bokhörna som varje vecka ställer en helgfråga, och den här veckan är det alltså ”Vilken är din bästa bokTV-serie”

Hm. Det är lite så att antingen har jag läst böcker men inte kollat på TV-serien som bygger på dem (Walking Dead, Dexter, Pretty little liars..), eller så har jag bara sett serien och inte läst böckerna (Game of Thrones, Handmaid’s tale, Shetland…). Kan faktiskt inte komma på någon serie där jag gjort både och.

Däremot har jag i lånat hem Atwoods ”Tjänarinnans berättelse”. Det är första gången jag känt att jag vill läsa boken det bygger på, så jag få väl helt enkelt svara The Handmaid’s, då.

Som en följdfråga är bonusfrågan den här veckan:Vilken är din bästa bokfilm?

Oh… I bokcirkeln på jobbet har jag och en kollega lyckats kuppa in ”Det” som sommarläsning, och tanken är att vi ska gå och se filmen när den har premiär. Den längtar jag verkligen efter, och jag hoppas, hoppas, hoppas att den kommer leva upp till förväntningarna. Det är ju ofta så med filmatiseringarna av Kingens böcker att de kommer i två versioner, en riktigt jevvla usel och en riktigt, riktigt bra. Jag hoppas verkligen på det senare.

Men en film som jag redan sett?

Hm. (Igen.) En av mina favoritböcker är ”Patient 67”, eller ”Shutter Island”, som filmatiseringen heter. Den (filmen) är helt OK, men når absolut inte upp till boken, tycker jag.

*pling!* (polletten trillar ner)

Men så klart! Sagan om ringen. ALLA filmerna. Och böckerna. Bättre än så blir det inte.

Watching TV by Michael Riedel (CC BY 2.0) (remixed by me)

Bonus: IT – Official Teaser Trailer

(Det här inlägget har lästs 5990 gånger.)