Hett i hyllan #2 – De små tingens Gud

Hett i hyllan kommer från Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En bok som stått oläst i min bokhylla sedan urminnes tider, eller åtminstone i femton år, är Arundhati Roys debut – och Booker Price-vinnaren – De små tingens Gud.

I min bokcirkel, Soppsällskapet, är det flera som läst och älskat den. M börjar nästan gråta varje gång hon pratar om den, och när hon i våras fick höra att jag ännu inte läst den sa hon att jag faktiskt måste. Vi har få regler i vår bokcirkel, alla läser vad de vill, vi tipsar varandra och lånar hejvilt åt alla håll. Det är sällan två personer läst samma bok till samma tillfälle, men ofta vandrar en bok hela gänget runt. Vilket betyder att vi ofta får prata om samma bok flera gånger, och det är verkligen inte dumt! Böckerna kommer då ännu lite närmare, och det dyker alltid upp nya reflektioner varje gång de kommer upp.

Hur som, nu sa M alltså att jag faktiskt måste läsa den. Jag ska nämligen iväg på en långresa i vinter, en av mina drömresor i livet, och innan dess ska jag alltså ha läst De små tingens Gud.

De små tingens Gud av Arundhati Roy

(Det här inlägget har lästs 1703 gånger.)