Hur många böcker är ett par skor?

Jag bläddrar, tittar, läser och kryssar. Funderar på var maxgränsen går i år och hur jag ska lägga upp det hela. Lite svär jag över att jag bor i en yttepyttestad som Ö-vik där det bara finns en (1!) bokhandel – AK, och att det bara är de som har öppet på bokreamorgonen. Dessutom tycker jag att utbudet av ungdomsböcker på rean är under all kritik. Med risk för att låta som en gammal gnällig kärring – det är ingen riktig bokrea nu för tiden! Annat var det när jag var ung….

Förutom AK är det Åhléns och Coop som står för de lokala bokreaborden, och det är som inte riktigt på riktigt, tycker jag. Självklart går det att klicka hem reaböcker också, men jag är lite av en bokreakramare, jag. Det är något visst att gå runt med sin korg, titta, bläddra, känna och snappa åt sig det där näst sista exemplaret av just den där titeln som jag så himla gärna vill ha…

Eftersom jag egentligen inte är någon bokköpare – jag lånar gärna böcker, behöver absolut inte äga dem om det inte är något speciellt med dem – och jag relativt nyligt klickat hem en rejäl boklåda tänker jag mig att jag får köpa, säg, fem eller sex titlar.

Just nu har jag på listan:

Schulman – ”Flickan med snö i håret”
Hjort & Rosenfeldt – ”Det fördolda” (inser jag med skämsrosor på kinderna att jag redan införskaffat)
Nick Perumov – ”Alvklingan” (förresten himla länge sen jag läste någon fantasy. skriver upp det på minneslistan)
Combüchen – ”Spill”
Knausgård – ”Min kamp 1” (inför den norska läsningen i mars!)
Nam Le – ”Båten”
Stridsberg – ”Darling River”
Oates – ”Lilla himlafågel”
Hirdman – ”Den röda grevinnan”
Betancourt – ”Även tystnaden har ett slut”
Ericson – ”Den nya överklassen”

Jag gillar inte riktigt att listan liksom ser längre ut när man sätter den på pränt än vad den är i mitt huvud. Att jag dessutom vet att det brukar kunna bli något mer när jag väl är där också kombinerat med webbrean som jag inte ens tittat på känns sådär i börsen.

Dessutom.

Dessutom har jag fått tag i ett par skor som jag jagat i ett halvår eller så, men med frakten från USA går de på knappt 800 kr. Skor eller böcker, skor eller böcker, skor eller böcker…?

(Det här inlägget har lästs 3480 gånger.)