… jag har frågat

Måste bara tipsa om Johanna Lindbäcks blogg där hon i förra veckan frågade oss läsare vad vi vill att hon ska blogga om. Ett par funderingar om hur hon jobbar som författare och översättare dök upp ganska snabbt, och även om jag aldrig någonsin tänkt i de banorna att jag ska skriva en bok eller novell tycker jag alltid att det är intressant att läsa om eller få höra mera av hur författare tänker och arbetar.

Det är också en av anledningarna till att jag tycker det är så himla roligt med författarbesöken i biblioteket, att varje gång får jag en ny bild av vad det innebär att vara författare och hur man kan jobba på olika sätt. Det är lite befriande, tycker jag. Och applicerbart på så mycket annat – det finns inte bara ett rätt sätt, det finns alltid en mängd olika att välja mellan.

Just när det gäller Johanna var jag nyfiken på hur hon mejslar fram karaktärerna i sina böcker. Alla ungdomar har så fina personporträtt, de känns så äkta och i varje bok blir jag kär i minst en av dem – hur kan man bara hitta på sånt? Just den frågan hann jag inte ställa, Janina hann före, men jag har frågat om annat.

(Det här inlägget har lästs 4081 gånger.)