Jisses, vilka dagar det har varit!

I går rivstartade jag och kollegan med två klasser samtidigt, en åk 3 som precis ska få börja ”forska” om valfritt ämne. Och valfritt, det var det verkligen! Allt från krokodiler och vita tigrar till World Trade Center, BWO och Växjö! Skitkul! Alla var jätteivriga och ville veta så mycket som möjligt om sitt ämne. Samtidigt dök SP2:an upp med en uppgift i svenska. Allt ifrån hjälp med Artikelsök till hur man utläser ett språkträd stod på tapeten där. Och det var hur kul som helst! När det är fullt med barn och ungdomar, då är biblioteket som bäst!

När det efter en dryg timme hade börjat lugna ner sig lite och jag precis hjälpt en kille att hitta en artikel, slog jag mig ner på en stol vid en ledig elevdator för att bringa lite ordning i tankar och lösa papper. Då säger tjejen som sitter brevid mig: ”Det är sån tur att vi har er. Ni är så himla bra.” Va! Vilken tjej! Hon lyfte hela min dag och jag hade utan problem kunnat ha samma mängd elever en dryg timme till! Säga vad man vill, men dagens ungdomar är fantastiska!!

Sedan var det en kopp kaffe och så kom en BP2:a på besök för att höra mig surra om att söka information på internet och i databaser. Det är kul att se när de halvsitter på stolarna, lyssnar lite lojt – och helt plötsligt lyckas jag fånga deras intresse med hjälp av en falsk webbsida. Det är så fantastiskt kul att se när insikten kommer, att ”vänta, det kan ju vara jag som går på det där – vad var det nu hon sa om källkritik…?”

När arbetsdagen väl var slut kunde vi summera den med tre klassbesök och drygt 600 besökare. Inte illa med tanke på att vi var bara två hela dagen.

————————————————————————————————-

Idag har det däremot varit lite lugnare. En IP2:a kom för informationssökningslektion, men annars ganska lugnt. Och det var nog tur det, jag känner mig lite sliten sen gårdagen…

(Det här inlägget har lästs 3523 gånger.)