Jul i Boberg

Började julen i Ö-vik med lunch och minijulklappsutdelning av en skägglös tomte hos svärmor och svärfar. Ps lillasyster Anna var också där med sin P och deras lilla Klara. Fick bland annat två självvattnande örtkrukor från Eva Solo och ett tokfint kort på Klara. Lagom till Anka-sändningen – Kalle, så klart! – packade jag in mig i bilen och drog västerut.

Vinter i BobergAnlände till Boberg vid sextiden och sen har familjen haft en skön julhelg tillsammans. Min lillasyster Anna var redan på plats, så det var julmiddag och sen kom tomten till oss också! Eller, tomte och tomte, det var mamma som skötte julklappsutdelningen i år. Fick en kaffebryggare och bestick från Eva Solo, liksom en mixerstav/matberedare från Braun som stått på min önskelista i ett par år nu.Pappa har hittat en toksnygg gran - som vanligt!

Det ironiska är bara att jag i år skulle köpa en matberedare till lilla syster, hittade en med mixerbehållare men blev övertalad av personalen att köpa den kombinerade mixerstav/matberedare som jag själv helst vill ha… Dessutom fick lilla syster en likadan kaffebryggare som jag… Hon har bra smak, min lilla syster!

Och Skutt fick lära sig öppna paket :)

På juldagen dök stora syster, maken och yngste sonen upp lagom till lunch, och hela familjen hade en riktigt lugn och skön dag tillsammans! Mysigt!!

Och idag har vi varit på den traditionsenliga ”böna” på Terrassen. Nytt var att Lennart, vår präst, inte jobbade idag, utan det var en ny präst som kommit ända från Undrom. Hon var riktigt mysig, och det måste erkännas att det var kul att höra någon annans syn på det här med martyrer och martyrskap, som ju är annandagens tema. Jag har ju hört Lennart tala om det i några år nu. Och eftersom det är den enda gång på hela året som jag går i kyrkan, så kommer man ju liksom ihåg det hela också…

Sen har jag och Pappa varit till Borgnäset och fyllt upp min bil med kanontorr kaminved – så nu kan jag elda hur mycket som helst! Och så ska jag svänga in på Nordemans och köpa en vedkorg i veckan – mamma har bestämt vilken jag ska ha! Och jag kan inte annat än hålla med!

Vedkorg av gamla bildäck

(Det här inlägget har lästs 4171 gånger.)