Kom ihåg att kolla brandvarnaren!

Det har varit en lång och händelserik dag idag! Först och främst kom vårt nya biblioteksdatasystem igång – Libra.se. Vi har varit utan i en dryg vecka, men ändå haft öppet, så det var bara att ta tag i alla transaktioner som skulle in i det nya! Vi har lagt upp ett word-dokument där vi skrivit in låntagaruppgifter och ”blippat” böckerna, så det var egentligen bara att kopiera och klistra in i det nya systemet. Och det har gått riktigt bra! Jag och kollegan Kerstin har tillsammans hjälpts åt att lägga in alla utlån, och vi hann även börja med att dra en del böcker åter. Nu sista dagarna har vi haft fem vagnar med böcker som blivit inlämnade under den här dryga veckan – det kommer att bli tomt och luftigt bakom disken!

När vi var på introduktionskursen till Libra.se var Berit och Ylva som jobbat med detta mycket noga med att påpeka att vi ska använda så mycket kortkommandon som möjligt, och så lite mus som möjligt. Bra tycker jag, som gärna använder kortkommandon till allt! K är däremot en ”musmänniska”, men idag var jag på bettet och visade henne alla tips och trix jag kunde – och hon tycker det är ganska bra med kortkommandon! Fast det tar ju naturligtvis tid att lära sig, och i början är det lätt att känna sig frustrerad. Men hon har varit jätteduktig!

Och lite emellanåt läser jag en ungdomsbok, ”Björn!” av Bengt Nilsson. Fick tips om den av kollegan som drog till Norge, och trots att jag inte läst den har jag lyckats snacka ut den på några bokprat, bara genom att minnas vad hon sa om den. Men nu kände jag att det är dags att läsa den själv. Vi ska ha bokfrukost med SP2:orna på tisdag, och det är en otroligt blandad klass vad gäller det mesta, och läsning är inget undantag. Så jag har laddat med Stieg Larsson, Johanna Nilsson, Gary Paulsen, Karin Wahlberg, m. fl., och så tänkte jag även ha med ”Björn!”. Och den är bra!!


När jag slutade jobbet idag for jag direkt till Coop Forum där Saba blommor fanns och sålde plant och annat. Köpte lite lavendel och bacopa, innan jag for vidare till Skallåsens handelsträdgård. Där blev det några pelargoner och en del kikande innan jag styrde mot Överhörnäs. Där skulle det vara någon typ av lokal plantmarknad, men jag blev inte så imponerad utan for till Stugan med det jag redan hade istället. På vägen upp passerade jag en gård där det legat ett ganska stort, gammalt hus – som nu hade brunnit ner! Jag tänkte faktiskt på det huset när jag var ute och prommade för några veckor sedan, för det stod en rullator utanför men jag har aldrig sett någon där. Nu var det bara en rykande kolhög kvar och polisen hade spärrat av runt grunden. Tänkte på den som bodde där, och nu när jag kollade igenom DN.se ser jag att tanten som bodde där brann inne. Även Allehanda.se skriver om branden. Sådana saker är så himla otäcka.

Snälla, kom ihåg att kolla brandvarnaren! Inte bara genom att trycka på knappen, utan håll en tändsticka under också.

(Det här inlägget har lästs 3340 gånger.)