Moderne Andy och en riktigt bra bibliotekarie

Har läst på om modernismen idag. Flera lärare har varit in i biblan under veckan och frågat efter böcker och annan information om modernismen och alla de små-ismer som hör den till. Anledningen är naturligtvis Andy.

Tycker att det är inte så lite coolt att Örnsköldsviks museum har fått hit en utställning av och om Andy Warhol! Jag har inte varit och sett den själv än, men utställningen är kvar i tre veckor till, och jag tänker inte missa den! Skitcoolt! Fantastiskt bra jobbat!!!

Och att det dessutom innebär att jag måste läsa på lite om modernismen, expressionismen, dadaismen och de andra moderna ismerna (plus fascismen och nazismen), gör ju egentligen ingenting. Många lucköppningar har det varit idag. ”Rimbaud? Ahaaa….!” Det är inte utan att det känns som att det saknas en bit av bibliotekarieutbildningen eftersom jag aldrig läst litteraturvetenskap. Men kom och fråga mig något som har med det historiska området att göra, och jag lovar att rocka brallorna av er!! 😀

Och apropå litteraturvetenskap – Sofia, en av alla dessa underbara elever som tog studenten i våras var förbi idag. Hon läser litteraturvetenskap i Umeå och skulle läsa Homeros i helgen. Blir så glad i hjärtat när de ”gamla” kommer in, ger mig en kram och frågar om hjälp. Att de gör sig omaket att komma upp på Park när de behöver bibliotekshjälp istället för att ta enklaste vägen och gå till Arken, det värmer.

Då skiter jag i att jag inte har läst litteraturvetenskap.

För jag är en bra bibliotekarie ändå.

Jävligt bra.

(Det här inlägget har lästs 3315 gånger.)