Några timmars extra jobb denna vecka

MagasinetOj, vad jag har jobbat ett par dagar! Har blivit några extra timmar den här veckan, men det har varit värt det! Kolla bara på bilderna.

Idag har jag och Kerstin möblerat om i ”magasinet”, det avlånga rum som fungerar som vårt kombinerade kök, bokmagasin, klädrum och prylförråd. Vi började med en rokad där tidskrifter och magasinerade böcker fick byta plats. Sedan har vi plockat ihop saker, sett till att flera av samma sak ligger på samma ställe, pysslat, plockat, möxat och knökat. Och voila! Helt plötsligt blev det en massa hyllor över!!

Magasinet mot klädrummetDet utrymmet passade vi på att fylla med lyrik, dramatik, folkdiktning, dialektdiktning och samlingsvolymerna. Dessa avdelningar har varit längst in i biblioteket, och det är inget som spontanlånas, direkt. Och när vi ändå ska gå med elever eller andra låntagare och visa var böckerna finns, kan vi lika gärna gå åt andra hållet och in i magasinet istället.
Magasinet mot köket
Men varför då? Spelar det någon roll – egentligen? JA! Jag ska fortsätta att flytta efter i biblioteket, vilket i slutändan kommer att ge mer utrymme till ungdomsböcker och fantasy, och framför allt: mer utrymme till deckare och spänningsromaner! Skitkul! Jag ville aldrig gå hem idag!

I morgon är jag däremot ledig, och då ska jag bland annat svänga förbi Länsbiblioteket i Härnösand och lämna tillbaka en del depålån på arabiska, periska, finska och spanska. Jag hoppas jag får träffa Gunilla också, så jag får en ”riktig” männsika att associera till när jag beställer nya depåer.

(Det här inlägget har lästs 2638 gånger.)