Nu är det lila!

Det har varit en snabb dag idag. Schvosade bara till i morse och sen var jag på jobbet – hann dock läsa tidningen först och såg att det hade sprungit läck på en rejäl vattenledning uppe vid vattentornet i helgen. Det hade strömmat vatten utöver backen ända till bussgaraget, som ligger strax ovanför Arenan.

Räknade snabbt ut att det borde ha runnit längs Villagatan, som jag passerar varje morgon, och eftersom termometern stod på -18,3 i morse så borde det ha frusit på ganska rejält. Tänkte alltså gå försiktigt. Men glömde det innan jag kom hela kvarteret bort till Villagatan… Stegade ut med snabba, snärtiga steg, gjorde en screenart med högerbenet, parerade med vänstern, svingade påsen i vänsterhand i en snygg omloppsbana och försökte flaxa mig tillrätta med högern – och minsann! Jag ramlade inte!

Väl på jobbet skrev jag och kollegan ut kraven, dvs. påminnelserna som skickas med post. Det där är ett riktigt tråkgöra, och dessutom har vi alltid lyckats klanta till det på något vis varje gång sedan vi bytte bibliotekssystem i maj. Men inte idag – det gick som ett hejsan, och dessutom var kraven mycket färre i antal än de brukar vara!

Tjosan, tjosan! Som Jokkmokks-Jokke brukar säga.

Efter lunch kastade jag på mig varma byxor, dubbla jackor och resten av jättekallt-outfiten och rusade ner till Rut & Karl för att få mig en omgång. Vid varje klippning bokar jag tid för två timmar och en kvart, eftersom det ska färgas och donas, men Terese, min frisör är alltid så himla noga att det sällan räcker. Och idag tog det knappt tre timmar – men gosse, vad bra det blev! Hon är så kung på klipp och färg, och resten av gänget där är också supermysiga!

Nyklippt och skitnöjd

Tyvärr syns det inte på fotot hur toklila det faktiskt är, med det blev riktigt, riktigt bra!

Snabba steg hemåt, ropade hej till P och fick sedan hoppa i hela jättekallt-outfiten igen, eftersom jag skulle ner på Energihuset. Det är gymet jag har börjat besöka två gånger i veckan, men idag var det inte för träning jag var där. Jag har nämligen blivit antagen till en testgrupp för ett viktminskningskoncept som heter Xtravaganza, och som körs i samarbete med Energihuset. Kort och gott går det ut på att jag ska äta måltidsersättning (enbart och endast) tre gånger per dag. Tills jag gått ner det jag vill gå ner. Nu när jag vägde in mig vägde jag 85,4 kg.

Minus 20 kg, låter det rimligt? Jag tycker det, men jag ska fundera till nästa träff, som är den 26/2.

(Det här inlägget har lästs 3367 gånger.)