Nu börjar det!

Snart, snart, är det dags!! Har bläddrat i kataloger, beställt lite här och lite där, har ytterligare ett par kataloger hemma över helgen, tittar, skriver upp, läser, jämför. Kollar in olika fackböcker som stöd för tanken. Det är nära nu. Riktigt, riktigt nära…

Men innan jag kunde komma till skott var det ett par lådor jag behövde. Gick glatt visslande ner till förrådet i morse – det här känner jag behöver en förklaring: nytt de senaste dagarna är att jag vaknar och är pigg! Igår var det klockan som väckte mig, och i morse petade P på mig och sa: "Du, då?" Alltså, jag sov när han gjorde det, men på två sekunder var jag klarvaken, satte mig upp i sängen och sa: "Jaha, ska vi kliva upp nu då?" P sa inget mer på flera minuter, men ögonen var stora som tefat.

Alltså, jag vaknar pigg på mornarna. Och i morse gick jag visslande ner till förrådet för att hämta upp mina lådor… som inte fanns där!? Vad sjutton? Jag vet ju att jag ska använda dem nu i vår, så de borde ju vara där! Eller, vänta! Kan de vara kvar uppe i Stugan? Typiskt! Nåja, med ett morgonhumör som får solen att bryta fram så är ju det inga problem – på med långkallingar och iväg bara.

Och i Billsjö har det kommit snö. MYCKET snö! Tack och lov så har världens snällaste granne sett till att traktorn som brukar skotta vägen också hade skottat på vår infart, så det var bara att susa dit med bilen. Väl där inser jag att grannen själv har dessutom varit i farten med sin snöbjörn och skottat upp gången in till Stugan, så det var bara att torrskodd kliva på! Att det bara finns så snälla människor! (Bilderna är lite mörka, det beror på mobilkameran, som jag inte är riktigt överens med. Jag kom inte ihåg den rätta kameran när jag for.)

Bilen rymdes galant på parkeringenMycket snö, men en uppskottad gång!Och en del snö på växthuset

När jag ändå var där visste jag ju med mig att jag skulle skotta av taket på växthuset, så jag började med att pulsa dit. Kunde inte hålla mig helt, utan kikade in också. Gick även in och kollade på världen därifrån… Lite svårt att tänka sig att det för bara ett halvår sedan såg ut så här. Var det verkligen jag som lyckades få till allt det?

Ordning och reda på hyllorna - i alla fall än så längeInte lika varmt där inne idag, men jag fick i alla fall komma in en stund!Och här är trädgårdslanden...

Fick pulsa i snön över till Gäststugan för att komma åt lådorna jag skulle ha, men det gick bra. Sedan for jag hem, och då kändes det hur nära det är. Men väl hemma, konstaterade jag att jag inte hade ägnat en tanke åt jorden! Äsch! Där tog orken slut, och jag fortsätter drömma till kataloger och fackböcker till i morgon. Men då! Då ska påsarna tömmas och frön petas ner i jorden!!

För det är ju naturligtvis frösådderna som börjar nu!

(Det här inlägget har lästs 3396 gånger.)