”Och katten tog en mus” av Robert Cormier

Soundtrack: ”The Farmer in the Dell”, traditionell barnvisa.

Känner mig lite som en elev ikväll. Sitter och tokläser ”Och katten tog en mus” av Robert Cormier. En ungdomsbok med drygt 20 år på nacken, och som jag väl kanske egentligen borde ha läst när den var sprillans ny. Men jag läste ju liksom aldrig ungdomsböcker, jag. Kan känna att det är en liten miss så här i efterhand, det vore ju inte dumt om man åtminstone läst de mest omtalade ungdomsböckerna när man faktiskt jobbar i ett skolbibliotek, men, men.

Och så såg jag på Bokhora för någon vecka sedan ett förslag om att bokcirkla just ”Och katten tog en mus”. Nappade, lånade hem boken, men sköt upp läsandet lite. Och nu är det ju dags – bokcirklandet är i morgon…

Gillar verkligen det jag läst så här långt, även om stämningen i boken bitvis är ganska otäck utan att vara påtaglig. Tror att det mest sitter i titeln, orginalets titel är ”I am the cheese” och den anspelar på barnvisan ”The Farmer in the Dell”. Jag är som sagt inte färdig än, men jag antar att det är Adam, pojken som är bokens huvudperson, som är den där ostbiten som står kvar där, ensam och bortvald. 🙁


Men nu ser jag att det hela är uppskjutet en vecka! Ha! Då kan jag ju låta den vila lite, till helgen eller så… 😉

(Det här inlägget har lästs 4219 gånger.)