Ommöblering på jobbet

Som jag skrev tidigare har den äldre kollegan nu gått i pension. Det har bland annat lett till ommöblering på kontoret. Tidigare satt K, den kvarvarande kollegan, inne i ett hörn på kontoret, och jag hade ett skrivbord som inte var anpassat till dataanvändning. Satt jag för länge fick jag helt enkelt ont i nacke och axlar. Effektivt sätt för att inte sitta för långa stunder åt gången, men i längden är det nog inte så bra.

Så i slutet av förra veckan möblerade vi om. Ett av skrivborden åkte ut, och sedan gjorde vi en rockad med de andra. Vi passade även på att flytta på två av de skärmväggar som stått uppställda som avskärmning mellan arbetsplatserna, och vips hade vi ett stort och luftigt kontorsrum! Jag är himla dålig på "före-bilder", men Jenny förstår i alla fall skillnaden. Och visst blev det bra!?

Så här ser det ut från korridoren nuHelt plötsligt blev rummet stort!Och så här ser det ut från biblioteket

Det här är kollegans nya skrivbordDet här är mitt nya skrivbord!Och bordet för att hålla på med böcker på

Kollegans nya plats är alltså vid ett av fönstren. Och det var på tiden. Fram till nu har hon suttit i hörnet längst in på bilden till höger, men för att plasta eller laga böcker har hon fått gå till ett bord som stått mitt på golvet. Och de nya böckerna har hon haft på en hylla som är snett bakom min plats. Hon var toknöjd och kände direkt att det är enklare att strukturera arbetet i steg för steg. Vid min plats är den största förändringen egentligen bakom mig. Mot fönstret och bakom stolen har det stått två små bord, ca 40×60 cm, skulle jag tro. De har fått flytta på sig, och istället har jag smackat upp hyllor på väggen hela vägen ner mot golvet. Då fick jag också plats med de bokpratsböcker som den äldre kollegan haft stående på en vagn. Och bort med vagnen!!

Vi har även, som synes, flyttat in "storblomman". Den stod tidigare på ett litet bord i biblioteket, men nu var vi tvugna att välja mellan att kapa den, såga hål i taket eller ställa ner den på golvet. Och golvet kändes inte som en bra idé i biblioteket. Men inne på kontoret! Det blev riktigt bra, samtidigt som man känner sig lite skyddad bakom den när man sitter vid skrivbordet. Ja, det känns bra så långt.

Igår och idag har jag varit helt mol allena som jobbat. Det har inte heller varit så många låntagare, så jag har fått en hel del bortgjort. Passade även på att göra en grej till på kontoret som vi talade om men inte hann med före helgen. Bakom dörren finns en hylla med magasinerade barn- och ungdomsböcker. Barnmagasinet, lagningsböcker och gallringsobjektDär har även ett litet bord stått, samma modell som bakom min stol, och ovanpå den ett skåp som egentligen ska sitta under hyllorna på kollegans sida. Men där har bokpratsboksvagnen stått. Pratade med en av vaktmästarna igår, och han lovade mig att skruva fast skåpet där det ska vara om jag städade ur det innan jag gick hem idag. Så det gjorde jag. Och smällde upp mer hyllor på väggen istället. Det blev mer yta till gallringsobjekten, men lagningshyllan får kollegan inte en centimeter mer av. Då kommer det bara att ta ännu längre tid innan hon fixar böckerna, och det tar nog lång tid nu… Det är inte hennes favoritsysselsättning direkt, och hon sparar gärna en del till eventuella praktikanter. 🙂

(Det här inlägget har lästs 3925 gånger.)