Onsdag idag, minsann

Igår sken solen, jag låg och dåsade med läsplattan på altanen och drack massor med vatten. Idag öser regnet ner, jag sitter i soffan och fryser med datorn i knät som värmekälla. Vad det där vattnet ställde till med igår tycker jag vi kan lämna därhän. Istället smurfar jag runt och hittar massor av läsning att grotta ner mig i.

Jag inser en dag för sent att Maurice Sendak är död. En man som inte alla vet vem det var – i alla fall inte lika många som kan hans berättelse om Max och hans resa till Vildingarnas land, och jag blir än mer sugen på att sticka den där tunikan Max har på sig.

Jag hittar en tävling hos Bokia där man kan vinna Roslund och Hellströms senaste, ”Två soldater”. Roslund och Hellström som skrivit bland annat ”Odjuret” och ”Box 21”, ett par av de mest überjävliga svenska spänningsböcker som finns. Har du inte läst dem – gör det! Hos Bokboxen kan man istället vinna Pernilla Alms ”Alltid du”, som jag läst så mycket om de senaste dagarna och som jag verkligen, verkligen vill läsa.

Jag bestämmer mig för att hänga på Lyrans Klassikerutmaning, och bestämmer mig på sittande rumpa för att läsa ”Hemsöborna” (som redan är en Kill hyllvärmare) och ”Stothet & fördom”.

Och så läser jag ett av de vinnande bidragen i Swedish Zombies tävling. Äckligt, det är vad det är, riktigt zombie-vidrigt, helt enkelt. *rys*

(Det här inlägget har lästs 3756 gånger.)