Smakebit på søndag – ”Flickan på hotellet” av Katarina Wennstam

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, titta gärna in där för fler smakebitar på svenska, norska och engelska.

Veckans smakebit kommer från en av de där böckerna som jag nappade med mig hem innan jag gick på semester, men som jag inte läste under ledigheten. Jag började på den igår, och har inte hunnit så lång, men det jag läst gillar jag verkligen!

Det var något med rektorns aningslöshet som hade triggat mig. Trodde hon verkligen på fullt allvar att tagsande var ett nytt fenomen på vår skola? Att det inte hade skett typ varje dag i alla år och att det säkert fanns massor av andra händelser som också borde anmälts? Kanske inte till polisen, men i alla fall till henne.
Alla dess gånger som vi tjejer försökt få lärarna att se och fatta hur vissa killar håller på … Men, när man hela tiden möts av antingen tomma blickar, bortförklaringar eller total oförståelse, då tröttnar man ju till slut. Det är som om de alltid förstår killarna, men aldrig oss.
Jag har blivit tafsad på. Ellen har blivit tafsad på, även om hon fräste ifrån. Bianca fick en hand upp i skrevet i matkön förra terminen, och när hon vände sig om för att se vem det var stod fyra killar där och flinade. Det var omöjligt för henne att veta vem av dem som hade gjort det och matpersonalen hade förstås inte sett något.

(Det här inlägget har lästs 4585 gånger.)