Som jag ser det

Solen skiner, det är underbar värme och fläktar skönt från sjön. Vill egentligen bara nojsa och grejsa på med ingenting, men hoppar ändå in i bilen vid lunch för att fara mot stan.

I Gerdal tar det stopp. Två tjurar har klivit över stängslet och traskar i godan ro runt på vägen. Kliver ur bilen och känner mig lyckligt lottad över att ha vuxit upp nära djur och därigenom fått tryggheten att om jag bara är lugn och långsam i mina rörelser är det ingen fara. När båda kisarna är i hagen 20 min senare fortsätter jag mot stan.

Tar vägen genom Överhörnäs, vinkar till en glad liten kille på trehjuling, tittar på fina hus och vackra trädgårdar. Får möte av en bil som kommer över på min sida av vägen. Stampar bromsen i golvet, väjer åt höger, kastar mig på tutan och till slut tittar karlen upp (från vad? vem vet?) och väjer undan. Herregud vilken tur! Skakig i hela kroppen kommer jag till Själevad, blir stoppad vid järnvägsövergången eftersom det läggs ny asfalt där. Skönt, jag får andas en stund, komna ikapp mig själv och försöka lägga incidenten nyss bakom mig.

Kommer så småningom in till stan, parkerar nedanför Helenas, drar åt handbromsen och kliver ur. Inser att bilen rullar iväg, kastar mig in och stampar på bromsen för andra gången idag. Panik! Som tur är har jag som vanligt vridit om hjulen mot trottoarkanten, så bilen stannar där istället för i rumpan på mercan framför. (Jo, jag hade dragit handbromsen, men inte lagt i parkeringsläget.) Tänker för mig själv att jag måste ringa Rolf och be honom kolla på handbromsen.

Sen slår nästa tanke mig – fälgen?! Rusar runt bilen, men det är ingen fara, fälgen är inte ens nära trottoarkanten. Däremot sitter det en skruv i framdäcket? OK, det var ju bra jag såg det och inte helt plötsligt var utan luft. In i bilen igen och styr kosan mot Däckservice. De plockar in bilen direkt för att fixa det hela, behöver inte vänta mer än tio minuter!

Känns som att jag bara haft en vidunderlig tur hela dagen!!

Fast det är klart. Jag hade ju kunnat välja att se det på ett annat sätt också: att jag hade otur som kom mitt upp i tjurarna och var tvungen att vänta, att jag hade otur som nästan krockade och sen var tvungen att vänta igen i Själevad. Att det är själva fan att handbromsen inte fungerar och att jag dessutom måste åka och fixa en skruv ur ett nytt sommardäck.

Så kan man se det. Men det vill jag inte idag!

Och snart får jag hem P. Det är ju tur!! <3

(Det här inlägget har lästs 3406 gånger.)