Till alla bokbloggare

Varje dag gör jag som så många andra – sitter uppkopplad och surfar runt. Den mesta tiden utgår jag från Google Reader där jag samlar mina RSS-feeds, och därifrån hoppar jag sen runt mellan gamla bekanta och brukar på så sätt hitta nya ansikten som får flytta in i mitt RSS-flöde.

Ibland känns det lite otympligt, och när jag som under de senaste veckorna inte har kollat av flödet varje dag växer det mig lätt över huvudet. Helt ärligt, det är inte kul att öppna RSS-läsaren och antalet olästa objekt är ”1000+”.

Och samtidigt vet jag ju.

Där finns ju alla de där guldkornen, alla de där underbara, inspirerande inläggen som gör mig glad, gör mig engagerad, tänder en gnista, väcker upptäckarlusten och får det att klia i fingrarna efter att få delta, kommunicera, blogga själv och diskutera.

Så därför kan jag inte bara klicka på ”markera alla som lästa” utan att först ha scrollat mig genom rubrikerna. Visst, när det är mer än tusen rubriker att ögna genom känns det lätt motigt. Jag skjuter gärna på det in absurdum, jag menar, jag vet ju att det inte kommer att bli färre till i morgon. Utan tvärtom.

I går tog jag mig äntligen i kragen och gjorde ett ryck. Jag blev inte färdig, men jag hann mer mer än hälften, och vet ni? Jag hittar så himla mycket bra där hos er, jag bokmärker inlägg, jag skriver små bloggutkast, sparar länkarna och känner att ”åh! jag vill också!!”

Tack snälla ni!!

Utan er vore jag så fattig på idéer, säkert sakna läslust i långa perioder och ha en otroligt tråkig och fantasilös blogg som ingen vill läsa.

Tack för att ni finns! All kärlek i hela bloggvärlden åt er!!

(Det här inlägget har lästs 3114 gånger.)