Tisdagstrion – Bokomslag i favoritfärg

Tisdag och dags för trio! Helena på Ugglan & boken ger oss varje tisdag ett ämne att tolka på valfritt sätt, och idag är det alltså bokomslag i min favoritfärg.

Oj. Här blev det lite svårt. Först måste en alltså ha en favoritfärg. Jag går mest klädd i svarta kläder, så på den fronten är det min favoritfärg. Utom när det gäller utomhuskläder där jag gärna har rött eller illrosa. Gärna samtidigt. I mitt hem är det mesta svart, vitt eller något däremellan, men den vackraste väggen är varmt gul med blommor och flygfän i olika färger. Så: svart, vitt, grått, rött, rosa eller gult?

Asch, varför välja en, liksom:

”Kvinnan i svart” är den enda av Susan Hills böcker som (hittills) blivit översatt till svenska. Synd, eftersom ”The small hand” är en helt enastående spökberättelse. Aja, ”Kvinnan i svart” är inte långt efter och den brukar jämföras med Henry James klassiker ”När skruven dras åt”. (Vilket för övrigt är en ännu oläst klassiker. Skämmes!)

Hannah Widell och Amanda Schulmans ”The Golden Year” med undertiteln ”ta makten över ditt liv” är en självhjälpsbok som jag lånade, läste och gillade. Så pass att jag köpte den senare. (Och ännu lite senare ytterligare ett ex…) Här blandas personliga berättelser med psykologi, övningar och plats för egna anteckningar. Den här upplagan är i läckert illrosa (den andra upplagan i min bokhylla är mer mintgrön).

Och slutligen en gul bok. Liten i det fysiska formatet, typ 12 x 16 cm och blott 68 sidor, men innehållet!

Finns
skriker jag
Finns igen
Finns
Vad håller du på med!
Sluta
Låt bli

Låt mig bli
din människa
igen

Utan dig vet jag inte
vad det nu var

Kärlek är
att jag vill att du finns

”Det här är hjärtat är en kärleksdikt, en sorgedikt, en dikt när den orimliga förlust som kallas döden drabbar, den drabbar alla, den drabbade mig. Jag skriver inte dikter längre, men den här dikten krävde att jag skrev den”, sa Bodil Malmsten när diktboken kom ut i mars 2015. För mig betyder ”Det här är hjärtat” så oerhört mycket. Jag fick den av mina fina vänner i bokklubben Soppsällskapet, de som varit en del av mitt liv i snart 20 år. De gav mig den en knapp månad efter att min man dog, i ett plötsligt hjärtstopp i mars 2015.

Vänner, ord, tröst. Det är hjärtat.

(Det här inlägget har lästs 2281 gånger.)