Vatten och harar den sista semesterveckan

Nu är det de sista skälvande dagarna på semestern. Det har varit en lång och riktigt, riktigt skön semester, även om vädret inte har varit det allra bästa nu på slutet. Räknade faktiskt ihop den nederbörd jag skrivit upp under juli, och även om jag vill påpeka att min regnmätare inte är någon värsting som säkerställer resultaten, så hamnade slutsumman på 190 mm. Ja, etthundranittio millimeter. Strandbiten på vår tomt ligger rejält under vatten, även om det har börjat sjunka undan så smått. Ja, ja, änderna verkar ju trivas med det nya matbordet i alla fall…

Stranden under vattenÄnderna trivs i alla fallÄnderna

Men jag kan inte låta bli att förundras över björkarna som verkar trivas bra där nere, trots att de ju måste ha rötterna ordentligt under vatten mer eller mindre hela sommmaren!

Annars har veckan gått i shoppingens tecken. Eller vad sägs om IKEA med lilla syster på måndagen, byggvaruhuset på tisdagen och klädshopping i Lögdeå på onsdagen? Och trots att vi har på IKEA hela dagen så var Ps enda kommentar när jag kom hem: "Blev det inte mer?" =) Fast sängarna jag köpte kommer med lastbil i början av veckan, så jag hade ju inte allt med mig…

På byggvaruhuset kollade vi på olika golv och fastnade för ett vitlaserat ekgolv från Tarkett. Det blir levande, ljust och bra! Vi kollade även på olika kakel och klinker, och det blir samma klinker i hallen, de båda badrummen och i tvättstugan, även om det blir lite olika storlekar. På väggarna i badrummen blir det samma kakel, en högblank stor vit platta. Det blir bra!

Måste också bjussa på våra andra kompisar här på tomten, vi har ju inte bara sjöfåglar här! Ett par harpaltar har huserat under altanen mer eller mindre hela sommaren, och rätt vad det är när man går nerför trappen eller över rampen sprätter det till under fötterna och de kommer pilandes ut och skuttar mot skogen. Fast nu är de inte så rädda längre, en kväll i veckan stod jag och surrade med en av dem som satt vid knuten en stund innan jag gick in och hämtade kameran. När jag kom ut satt han kvar, fast när det började blixtra och klicka från kameran studsade han iväg. Fast inte längre än till gäststugan, där han villigt lät sig fotas innan han lojt skuttade över gräsmattan i riktining mot badplatsen…

En av de harar son har huserat under altanen i sommar

Äsch, jag kastar med ett foto från Borgnäset som jag tog när jag var hemma senast. Det är propptavlan i Rödstugan som jag verkligen gillar. Visst ser den lite förvånad över att få besök? 🙂

Propptalvan på Borgnäset

(Det här inlägget har lästs 3106 gånger.)