Veckans andra enkät

Hos Annika (och några andra 🙂 ) hittade jag den här och kan inte låta blir att filosofera lite över livet – hur det är, hur det har varit och hur jag hoppas att det kommer bli.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
2002 var året när jag (mest bara för skoj) läste en termin arkeologi för att vid skolavslutningen stoppa in hela mitt bohag i kåpan på en Subaru 1800 och flytta från Östersund till Ö-vik. Det var stort. Ännu större var nog när P och jag i mellandagarna 2002 åkte till Komnäsudden, jag pulsade genom snön, trevade mig uppför den där halvtrasiga trappan, öppnade dörren och smög in i det som var (och hade så varit de senaste 15 åren eller så) Ps drömstuga. Jag kan fortfarande minnas den där känslan jag fick när jag stod i det yttepyttiga sovrummet och med andedräkten som en rök tittade ut genom den lilla, lilla fönstret ner mot sjön som låg där, tyst och gömd under ett tjock lager snö – här vill jag bo.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
För ett år sedan hade min kropp redan börjat säga ifrån, även om jag med en dåres envishet vägrade lyssna på det örat. Jag var nybliven stolt Asus-ägare och sökte faktiskt ett jobb som inte hade med bibliotek att göra som jag inte fick.

3. Fem snacks du gillar
Choklad, morotsstavar, popcorn med smörsmak, karra i största allmänhet och… jo! Choklad. 🙂

4. Fem sånger du kan hela texten till:
Jämtlandssången (på både rikssvenska och jamska), Guns ’n Roses ”Don’t cry”, Bon Jovis ”Dry county”, Abbas ”Our last summer” och Alanis Morrisettes ”Ironic”.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär:
Betala av våra skulder, köpa två bilar (en superbil till mig och P och en liten mysprupp till bara mig), jobba mindre, sätta in en kamin i Stugan och sprida resten på mer eller mindre vettiga saker.

6. Fem dåliga vanor:
Jag är urusel på att säga nej och tycker att det mesta låter så himla roligt. Jag är tidsoptimist, har alldeles för lätt för att blunda för tråkiga saker, är ofta en eller två minuter för sen och äter sjukt gärna mackor till middag.

7. Fem saker du gillar att göra:
Läsa (jo, det är sant!), vara ute, spruta idéer och starta upp nya projekt, titta på ishockey och ha träningsvärk.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Jag har egentligen bara ett no-no: leggings i skinnimitation. Provade ett par en gång och jag tror det tog en vecka innan jag hade fått min självkänsla tillbaka. *ryser* Herregud, det borde vara varningstexter på sånt!!

9. Fem favoritleksaker:
Min iPhone, min Asus och kaffemaskinen. Dessutom skulle jag verkligen älska en iPad, men därutöver vet jag inte…

10. Fem platser där du gärna läser:
Sängen, soffan, träningscykeln, badkaret och hängmattan.

11. Fem böcker du skulle rädda om det började brinna:
He, tror inte jag har några sådana böcker. Om inte fotoalbumen räknas, då. Ah.. och dagböcker, förstås.

12. Tio personer du vill se göra den här utmaningen:
Vill ju läsa mer om alla, jag! 🙂

(Det här inlägget har lästs 3747 gånger.)