Veckans ris & ros – vecka 40

Roliga Beas bokhylla började med en ny uppmaning förra veckan – veckans ris och ros. Tanken är att de varje vecka ska komma med en ny fundering där vi får risa och rosa själva utifrån frågan. Förra veckan lät det så här:

Berätta om en bra och en dålig deckare du läst!

Jag har haft en rejäl deckarsvacka de senaste åren, och har jag letat mig åt det hållet har det hellre blivit en spänningsroman än en deckare. Däremot vet jag med mig att jag faktiskt aldrig läst en Agatha Christie och blivit besviken. Framför allt böckerna om miss Marple har hamnat nära hjärtat, och om mord någonsin skulle kunna vara feelgood vill jag slänga in Christie där!

En deckare som jag hoppades sjukt mycket på, men som tyvärr inte levde upp till förväntningarna alls var en av Giles Blunt, jag tror det var ”Fruset offer” jag läste, men det kan också ha varit ”Schamanen”. Jag minns alltså varken vad boken hette eller vad den handlade om. I rest my case.

(Det här inlägget har lästs 3005 gånger.)