World tour 2013

Sammanställningen för 2012 visade med plågsam tydlighet att jag mestadels läser västerländsk litteratur, och då framför allt svenska och engelskspråkiga författare. Tråkigt, men sant. Och jag vet ju inte om jag kanske skulle kunna hitta en ny favorit i en argentinsk eller kenyansk författare om jag inte provar. Nicht war?

Därför ska jag ut på en liten världsturné i år. Från Sydamerika, över Stilla havet till Oceanien, vidare upp i Asien och med vägen över Mellanöstern till Afrika och de sydliga delarna av Europa. Så ser färdplanen ut. Till min hjälp kommer jag bland annat att ha:

Chinua Achebe – ”Allt går sönder” (Nigeria)
Michail Bulgakov – ”Mästaren och Margarita” (Ryssland)
Junot Diaz – ”Oscar Waos korta förunderliga liv (Dominikanska Republiken)
Lizzie Doron – ”Min mors tystnad” (Israel)
Janet Frame – ”Mot ännu en sommar” (Nya Zeeland)
Deon Meyer – inte bestämt vilken titel (Sydafrika)
Orhan Pamuk – ”Mitt namn är röd” (Turkiet)
Arundhati Roy – ”De små tingens Gud” (Indien)
Ngũgĩ wa Thiong’o – ”En blomma av blod” (Kenya)
Maria Vargas Llosa – ”Det gröna huset” (Peru)
Mo Yan – ”Vitlöksballaderna” (Kina)

Förresten – ni har väl inte missat Världslitteratur.se? Ovärdelig hjälp när man ska ut och resa i världen!

(Det här inlägget har lästs 3842 gånger.)