Wrooom, liksom ba’!

Första dagen på Universitetsbiblioteket är till ända, och fort gick den!

Fast när jag kom dit började jag fundera. De öppnar inte förrän tio, så hur kommer jag då in klockan åtta? När jag stod där med näsan mot rutan i dörren kom L som jobbar på Lärcentrum (som ligger i samma lokal), så det löste sig. Mötte A, världens snällaste och bästaste universitetsbibliotekarie (hon har ju jobbat på Park ;)) som gav mig en bamsekram och hälsade mig välkommen.

Sen var vi igång. Uppstart av diskdator (den har touchskärm! – undslapp mig faktiskt ett litet hurra och en studsdans på stolen när jag förstod det :lol:), försök till uppstart av självutlåningen (till slut så), få en nyckel, hämta posten och så fick jag beställa fjärrlån på ett lite annorlunda sätt än jag är van.

Så fika med de tidigare kollegorna på Arkenbiblioteket, de huserar ju på våningarna ovanför Universitetsbiblioteket och vi är sammanbundna med en trapp. Sen tillbaka, grejsa lite till och så – var är nyckeln? Letade i fickor och handväskan. Borta? Nejnejnejnejnej!! INTE tappa bort nyckeln innan jag ens hunnit jobba fyra timmar!!

Misstänkte den låg kvar i fikarummet, men när jag kom dit för att äta lunch fanns det ingen nyckel där, inte. Väl tillbaka på ”mitt” kontor rev jag ut allt ur handväskan, hittade nycklarna till Park (som jag trodde jag hade hemma – vilken koll jag har?) och längst, längst ner en ensam universitetsbiblioteksnyckel. Pusta ut och sätta den på nyckelknippan.

Sen gjorde vi ett par små utflykter, en till Umeå Universitet, men det var nästan inga som jobbade, och så en tur till de nya lokalerna dit vi ska flytta i oktober. De ligger en våning upp, mitt emot stadsbiblioteket, och jag tror det kommer bli bra! Det är superfina lokaler och det blir högre i tak och större fönster.

Sen satte jag mig och började fundera lite på visningen jag ska ha för systemvetarna i mitten av september. De andra på UB har lugnat mig flera gånger och sagt att det bara är en liten visning av biblioteket, men lite fundersam har jag varit när de ändå säger att den brukar ta två timmar. Tittade på databaserna och kände hur modet sjönk lite, men ryckte upp mig eftersom det inte blir någon databassökning på visningen.

Men sen. Hittade en av As presentationer från ifjol, och kände hur modet sjönk allteftersom jag läste. Där var en genomgång av vilka olika moment en vetenskaplig artikel består av, vad som kännetecknar en yrkestidskrift, ord som ”tesaurus”, ”frassökning”, osv. Klumpen i halsen växte och när A sa ”ja, som du ser är det ju bara en väldigt ytlig visning det handlar om” trodde jag att jag skulle börja grina. Men det löser sig nog.

Jag ska bland annat få fara till Umeå om två veckor för att få träffa kollegorna där och få en liten ”informationssökningslektion av bibliotekarier för bibliotekarier”. Och dessutom får jag ju åka tåg! 😀

Det kändes verkligen som att dagen bara swoschade förbi, och det känns hur kul som helst att jag ska få vara där ett helt år!

Back on monday! 🙂

 

(Det här inlägget har lästs 3257 gånger.)