Även grå dagar är dagar

Nu när den värsta hettan har gett med sig är det fortfarande skönt att bara slappa.

Två saker har jag på min to do-lista: Jag ska dels gräva om en av odlingslådorna, fylla på med torv och täcka med täckduk. Sen är den redo att ta emot revor från jordgubbslådan som ska tömmas och fyllas på med både jord och torv nästa år.

Och dels så ska jag pula ner lite frön och småplantor i slänten som ska bli en blomsteräng så småningom. I år har det bara växt fritt, nu är det nyss slaget (kunde inte göra det tidigare eftersom min trimmer tydligen har flyttat in i skuffen på en jeep 😉 ) och gräs och blommor har fått gona av sig lite för att sen räfsats ihop och fraktats bort. Snart är det som sagt dags för frön och småplantor. Känns kul!

Men en gråtrist dag passar det så bra att mysa i köket med lilla glassmaskinen. Mmmm…. (Hade jag haft mörk och vit choklad hemma hade jag gjort godaste chokladkladdkakorna, men det får bli en annan grå dag…)

En annan dag vill jag så oherrans gärna antingen åka på IKEA eller hitta en superfyndsloppis. Jag vill ha nya efterättsskålar, större vinglas (15 cl?! – det är ju löjligt!!), fler djuptallrikar i samma form som ”mommas”, nya småskålar, äggkorg i vit luffarslöjd och säkert något mer som jag inte vet nu.


Godaste vaniljglassen:
Vispa 2 äggulor tillsammans med knappt 1/2 dl socker och frön från 1/2 vaniljsstång. Värm 1 dl mjölk och rör ner 1 1/2 dl grädde. Rör ner i äggblandningen och värm allt på svag värme i ca 2-3 min, det får inte koka. Kyl blandningen ordentligt i kylskåp några timmar, helst över natten, innan den körs i glassmaskinen. Färdig glass på mindre än 15 minuter. Jag ♥ lilla glassmaskinen!

Chokladsås att döda för:
Smält 25 g smör i en kastrull. Rör ner 3/4 dl mjölk, 1/2 dl socker, 1 msk kakao och 1 msk vaniljsocker. Koka såsen slät under omrörning, ca 5-10 min. Såååå god!

(Det här inlägget har lästs 5241 gånger.)