Det händer inte mycket…

… och det är skööönt.

Jag har fått lära mig världens bästa skönhetstips: ”Var glad och gå fort.” (Tack Maria och Marias mamma!) 🙂

Jag trodde jag fått hudcancer, men det visade sig vara ett blåmärke. På nyckelbenet. (Nej, jag får inte blåmärken särskilt ofta och ja, mamma, jag lovar att alltid, alltid, alltid smörja in mig med solskyddsfaktor!!)

Jag önskar mig en egen varulvsvalp, men inser att det räcker hur gott som helst med att låna en hund som utan att protestera går fot. Alltså fot. Som i ”inte streta med stäckt koppel åt alla håll”-fot. En nästan utomkroppslig upplevelse.

Jag nojsar i vilstolen på altanen med en bok, slumrar i hängmattan efter sju kapitel i en annan och får nackspärr i gungan över en tredje. Myser och känner mig så oerhört oskolbibliotekarisk som läser för mitt eget höga nöjes skull. Blir lite mer bibliotekarisk när svärmor kommer och kollar genom min bokhylla i jakt på en bra bok att läsa.

Jag yogar lite varje dag om jag ids och springer en sväng lite nu och då om jag har medvind hem.

Jag fixar saltade citroner som kommer att vara färdiga lagom till Stugsista, och passar på att slänga med fänkål, aubergine och egen squash på grillen när vi grillar.

Jag har helt enkelt en underbar semester. ♥


Saltade citroner:

4 citroner (ekologiska, s’il vous plaît)
175 g salt
kokande vatten
2 lagerblad
½ msk rosépeppar
olivolja

Lägg citronerna i ljummet vatten ett par timmar, skrubba dem sen och torka. Skär av ändarna och skär citronerna i ca 3-5 mm skivor. Ta bort kärnorna och varva citronskivorna med salt i en ren burk. Pressa saften ur ändarna över skivorna. Häll kokande vatten över citronskivorna så att det täcker, sätt på lock och ställ i kylskåpet 4–5 dygn.

Skölj av citronskivorna allt salt och låt dem rinna av. Diska burken och varva sen citronskivor, pepparkorn och lagerblad i glasburkarna. Fyll på olivolja så att det täcker. Låt burken stå i kylskåpet minst 4 veckor.

Funkar super som tillbehör till grillat, fisk, kyckling och veggo. Jodå, till pannkaka också! Gärna med flytande honung och mosad banan.

(Det här inlägget har lästs 4092 gånger.)