Day 04 – Favourite book of your favourite series

Jaha, ja. Favoritbok i favoritserien. Nu är ju kruxet bara det att jag egentligen inte läst hela serien, utan bara de tre första böckerna. Jag vill ta dem lite långsamt, njuta av dem i lugn och ro och veta att jag har så mycket skön läsning kvar. Risken är stor att jag aldrig kommer läsa alla böckerna. Fyran måste jag väl ta i och för sig, jag vill gärna ha läst den innan jag ser filmen. Blir det ”Bree Tanners andra liv” som får vara då kanske?

Men favoritboken alltså?

Var lite motvillig till ”Om jag kunde drömma”, nästan dissade den redan innan jag började läsa som ytlig, fjortisaktig och löjlig. Och det är väl då en bok är som bäst? När förväntningarna är obefintliga är den enda vägen uppåt. Från första kapitlet hamnade jag i en sån läskoma att den enda bok som tidigare varit ens nära att försätta mig i något liknande var ”Harry Potter och fången från Azkaban” (få se nu… varulvar…? :blush: )

När jag läst klart var jag helt övertygad om att resten av serien inte på långa vägar skulle kunna komma upp till samma nivå, så jag bestämde mig helt enkelt för att inte läsa dem.

Sedan kom haussen.

Eleverna läste, bloggare skrev, kollegor fastnade. Efter att ha tjurat på i ett och ett halvt år, sagt NEJ! när elever kom och ville diskutera, kände jag att det var dags för ”När jag hör din röst”. Lånade med mig bibliotekets ex till Kreta och började läsa under ett parasoll.

Och blev B E S V I K E N!!

Seg, tråkig, intetsägande, trög… gaaaah!!!!

De första femtio sidorna.

Men sen.

Sen levlade Meyer upp och det rejält. Damn! Kärlek, spänning, varuvlar, humor, värme, varulvar, övernaturligt, vampyrer och så varulvar… Sa jag varulvar? Koooooma…

Och i somras tog jag ”Ljudet av ditt hjärta” i ett huj eftersom en av lärarkollegorna ville ha med mig och se filmen…

Men vilken är favoriten av dem då? Inte trean, även om den gav mig en halvkoma den också. ”Om jag kunde drömma” är ju favvis på så sätt att den var först, den satte ribban och gav mig en mycket efterlängtad koma. ”När jag hör din röst” var som sagt en upplevling i och med att varulvarna *mysrys* kom in i bilden.

Japp.

”När jag hör din röst” är min favvobok i min favvoserie.

(Det här inlägget har lästs 3305 gånger.)