Gör jag skillnad?

Är lite kaxig eftersom jag ser att Jenny har länkat till mig från sin jobblogg. Läs kommentarsfältet! Sånt värmer big time!!

Och det här med att göra skillnad. Gör jag det nu då? Ja, lite, men inte så mycket som jag vill.

Det är störtskönt att se elever som fått hjälp att hitta information om dialekter, synen på slöjan inom olika islamska riktningar eller giftiga ämnen i målarfärg kommer tillbaka och frågar om skor, matteläxan och vill kasta gris… Något har jag alltså åstadkommit, men är det den skillnaden jag vill uppnå?

Jag väljer att se det så att de har kommit till mig med en fråga, en fundering eller uppgift som de inte själva kommer någonvart med (i alla fall inte dit de vill) och vågar ställa frågan till mig. En hjälpsam bibliotekarie, personlig hjälp, en lättfattlig diskussion om hur man kan använda just den här källan, boken, internetsidan och vad man kan tänka på i vidare sökningar och sedan upptäcka att det faktiskt hjälpte. Det skapar ett förtroende, och känslan av att det är OK att fråga även nästa gång, även om det är en fråga om tvåstegsekvationer eller om man kan få låna ett par skor eftersom ens egna är borta…

Och nästa gång, på ett annat ställe med en annan människa bakom disken kommer man kanske ihåg det här, och törs gå fram och fråga. Jag hoppas det i alla fall. Och i så fall har jag ju gjort skillnad.

(Och törs de inte gå fram till den där andra människan på ett annat ställe får de mer än gärna komma tillbaka till mig på Park och passa på att säga hej. 😉 )

(Det här inlägget har lästs 5327 gånger.)