”Men, jag behöver ju dig också!”


Pinball Hall of Fame av Ben Adamson

Den här veckan har varit lite som ett flipperspel. Måndag var det lönesamtal. Tycker att det är lite svårt, det där. Jag menar, jag är jäkligt bra på det jag gör, och det kan väl alla se?! Nåja.

Tisdag var en lugn dag, lite mer som vanligt liksom. Klassbesök, bokade in infosöklektion, lite inläsning, bokbeställning…

Onsdag var en heldag i Härnösand med det superroliga LäsRätts-projektet. Kände mig så jäkla stolt när A från Arkenbiblioteket visade upp ”mina” niors bildspel. For hemåt fylld av nya idéer och tankar för framtiden – boksamtal, författarbesök, skrivarverkstad, biblioteksråd…

Torsdag försökte jag ta tag i tankarna och hade kontakt med tre författare om eventuella besök. Två är spikade! På eftermiddagen hade jag biblan full av teknikettor som pimpade dikter och så fick vi en ny tavelutställning.

Fredag var lite loj, halvdag i biblioteket och sen APT hela eftermiddagen. En kille i gy-trean trodde det var ett aprilskämt att jag skulle stänga tidigare, men så var det alltså inte. 🙂

När jag kom tillbaka till biblan sent på eftermiddagen stod jag och kollegan från Nolaskolan och surrade en stund utanför dörren när en kille i gy-tvåan kommer nerför trappen. Han stannar mitt i steget, tittar på den stängda dörren och sen på mig. ”Vill du komma in?” frågar jag. ”Jaa…” svarar han, jag låser upp dörren och säger ”Varsågod!”. Killen tittar på mig som om jag var helt bombad och säger: ”Men, jag behöver ju dig också!” 😀

När vi löst hans bekymmer (mummel, mummel, försenad bok, mummel, påminnelse, mummel…) låste jag igen och gick på skattjakt. Teknikettorna hade varit i biblan med sin lärare när jag inte var där och fortsatt pimpa med dikter. Och de var verkligen överallt!! Jag hittade dikter på väggarna, hyllorna, i taket och dinglandes i gardinerna…

Och den här blev en klockren favorit:

Jag har tyvärr inte bett eleven om lov eftersom jag inte vet vem det är, men jag hoppas det är OK ändå. Den kändes liksom så… rätt. Och nu är det banne mig sista chansen. Kom igen nu grabbar.

Allsvenskan klarar jag inte av…

(Det här inlägget har lästs 2791 gånger.)